Welpen op bezoek bij Koning Arthur

Aankomst in Hattem

We kwamen aan in Hattem. We gingen eerst even spelen. Toen we gingen avondeten was koning Arthur niet aanwezig. Raar! De personen die wel in de ridderzaal waren, waren: Ridder Galahad, Merlijn de tovenaar en Koningin Guinevere. Ze zeiden allemaal dat koning Arthur wel vaker laat was, maar nooit zo laat als nu. Halverwege de avond kwam ook de zwarte ridder ‘Party Crashen’. De troubadour werd over de hele avond twee keer neergeslagen! Nog steeds was Koning Arthur niet aanwezig…

Na het eten gingen we hem zoeken. Merlijn wist ongeveer waar Arthur moest zijn. Ineens hoorden we geschreeuw uit het trollenbos. Daar was het heel gevaarlijk. We vonden Arthur bewusteloos tegen een boom. Bij hem lag een grote hamer. Later kwamen we er achter dat dat de hamer van Thor was. De koning wist niet meer wat er gebeurd was. Hij was gek geworden!

Het drakenei

Na de 4 mei herdenking, hoorden we ineens  gebonk op de deur. Het was Merlijn. Er waren zeven belangrijke bladzijden uit zijn boek gescheurd. Hij wist alleen nog dat er iets was met de stand van de maan. Wij moesten de bladzijden in het trollenbos gaan zoeken. Je kreeg poeder om jezelf te beschermen tegen de trollen. Als je getikt werd door een trol, moest je bij Merlijn weer nieuw poeder halen. Uiteindelijk hadden we de zeven bladzijden weer terug gevonden. Het bleek dat er vandaag een drakenei uitgebroed moest worden door de koning. Nu maar hopen dat ‘ie uitkomt!

De trollenjager

Donderdagochtend gingen we eerst ochtendgymen. Daarna riep koning Arthur ons allen bijeen voor de riddertraining. Je moest heel veel dingen doen, die bij een echte ridder helpen. Bijvoorbeeld rennen en tegen bomen slaan met je zwaard, leren paardrijden, speerwerpen, boomstamgooien, kruipen en zware emmers tillen.

Koning Arthur vertelde ons ‘s middags dat er in het bos een trollenvanger woonde. Wij moesten goudstukken verdienen om deze trollenvanger in te huren, zodat hij ons kan helpen om de trol te vangen. Toen we hem gevonden hadden, konden we hem uiteindelijk betalen en nu gaat ie ons vanavond helpen om een trol te vangen. Hopelijk kan de trol ons vertellen wat er gisteravond met Koning Arthur is gebeurd!

De trollenvanger

Toen we bijna klaar waren met eten, kwam de trollenvanger binnen. We moesten op een rij staan en spullen pakken om de val te maken. We gingen het trollenbos in en maakten de val midden in het bos. Toen de val klaar was, gingen wij weg en Henk en Jerre bleven achter om de val te bewaken. De rest van de groep kreeg bij het kasteel een puddingbroodje en ineens kwam de trollenvanger met slecht nieuws. De jongens waren aangevallen door trollen. Ze konden nog net ontsnappen maar hadden wel verwondingen.

Voor de ontspanning gingen we een avondspel doen. We deden vlaggenroof in een hele grote kuil (de Leemkule). Daarna gingen we terug. Onderweg kwamen we de trollenvanger tegen. Hij zei dat ‘ie een trol gevangen had. We gingen naar de val en we hadden ‘m! Een grote trol! We besloten hem mee te nemen naar het kasteel van Arthur.

Bij het kasteel bleek dat koning Arthur een beetje gek geworden was! Merlijn en de zwarte ridder waren er ook. Ze hadden allemaal een fles bier! In zijn dronken bui had Merlijn aan de zwarte ridder alles over het drakenei verteld. De zwarte ridder vertelde ons dat we de trol aan een boom vast moesten binden. We bonden hem vast en daarna gingen we douchen en naar bed.

De gekke koning

‘s Ochtends gingen we ochtendgymnastiek doen en toen dachten we dat de trol weg was. Het bleek dat ie alleen maar gekrompen en versteend was. Tijdens het eten zei Merlijn dat ‘ie ‘s avonds weer groter gemaakt kan worden. De koning deed ondertussen heel gek en hij zei dat dat door een gek drankje komt. Vandaag moeten we uit gaan zoeken wie dat gedaan heeft. We gaan op zoek naar de marskramer, om te vragen of zij misschien meer weet.

Crysomaxilus

We volgden het goudspoor naar de Marskramer. Zij vertelde ons dat ze de zwarte ridder wel wat kruiden had verkocht. Hij had crysomaxilus nodig.  Nu wisten we het zeker: de zwarte ridder probeert de koning iets aan te doen!  We zijn snel terug gegaan naar het kasteel, waar we aan Merlijn vertelden over het kruid. Hij wist meteen genoeg en we gingen aan de slag om een tegengif te maken. Gelukkig werkte dit, en kon de koning weer normaal doen. Hij vertelde dat de zwarte ridder hem inderdaad had vergiftigd, en dat we hem moesten zoeken.

De marskramer

De marskramer

Die middag gingen we kijken of we de zwarte ridder konden vinden. We zagen hem in de verte, samen met…Guinevere! Hij had haar ontvoerd. Ondertussen waren trollen in de schaduw de val aan het afbreken, dus we konden niet naar de zwarte ridder toe. Hiervoor moesten we volgens Galahad eerst nieuwe schilden maken. Dus dat hebben we gedaan. Daarna hebben we ook nog met Merlijn een kneedbare stuiterbal gemaakt. Jammer genoeg is dat niet bij iedereen gelukt.

Trollen zijn vriendelijk!

Na het eten en het heerlijke toetje (Appeltaart, gekozen door de ridder van de dag, Daan) gingen we leven stratego doen. Toen we terugkwamen, was de trol weer tot leven gekomen. We moesten samen met Merlijn weer een drankje maken, maar dit keer toverde hij ook nog even voor iedereen een zakje snoep uit de pan. Het drankje wat overbleef, liet de trol gewoon praten. Hij vertelde heel erg netjes dat trollen eigenlijk gewoon nette wezens zijn, die proberen rustig te leven in het trollenbos. Hij wilde ons helpen, als hij bij de koning aan de vierkante tafel mocht. Dat moest dan maar. Met z’n allen hebben we de zwarte ridder opgezocht. De trollen hielpen ons daar zelfs bij. De zwarte ridder gaf toe dat hij alles eigenlijk gedaan had, omdat ie zo graag een ridder aan de tafel wilde zijn. Nadat ‘ie nog een keer probeerde te vluchten, hebben we m snel gevangen. De koning besloot dat een ronde tafel toch wel eerlijker was. Uiteindelijk pastte iedereen rond de tafel. Arthur, Galahad, Merlijn, de Zwarte ridder, de HoofdTrol en natuurlijk de ridder van de dag.

Eind goed, al goed!

 

Geplaatst in Welpen

Reacties zijn gesloten.