Ochtendspeltakken bijna aan brood en water!

Afgelopen zaterdag was sinterklaas weer op bezoek bij de bevers, welpen en kabouters.

Het begon allemaal zonder problemen tot dat bleek dat de kadootjes verwisseld waren door gevangeniseten (brood en water). Hieronder kun je zien hoe het allemaal toch nog goed gekomen is.

Het hele verhaal teruglezen? Klik dan op de onderstaande link!

De kinderen kwamen binnen. We gingen met elkaar te gaan zingen en ja hoor, daar kwam Sinterklaas met zijn pieten
De kinderen gaven Sinterklaas een handje, tekeningen en gingen liedjes zingen. En toen werd het tijd voor de cadeautjes! Alle kinderen kregen een cadeau. Ze telden tot 3 en pakten het cadeautje uit. Maar wat was dat nu…..er zat van alles en nog wat in de pakjes maar geen leuke dingen! Er zat een snee brood in en sommigen hebben een flesje water. (Dat is toch gevangen eten??) Er is toch iets verkeerds gegaan!

Met elkaar, maar vooral op aanraden van Sinterklaas, besloten we om de pakjespiet, die nog op de boot was, te bellen (skype) en te vragen of hij er iets van wist. (met beamer, zodat iedereen het goed kon zien) Hij kon het probleem alleen oplossen door aanwijzingen van de kinderen te krijgen. Hij had letters/cijfers/code nodig om het op te zoeken in de computer.
De kinderen moesten dus aan de slag. Ze konden verschillende spelletjes doen om letters te verdienen.
Zo kon de Pakjespiet de code invoeren in de computer en kwam de oplossing eruit. De pakjes waren verkeerd bezorgt. Ze waren op het politiebureau bezorgt…dus moest er contact gelegd worden met de politie. Dit deden we ook weer via skype. De politie vertelde dat er inderdaad een aantal zakken met cadeautjes waren gebracht, en dat we net op tijd waren voordat de gevangenen ze kregen. De politie besloot om zo snel mogelijk naar het honk te komen, om de cadeautjes te brengen.

Geplaatst in Scouting A15 Algemeen

Reacties zijn gesloten.