Logboek zomerkamp Verkenners in Denemarken deel 3

Dinsdag 14 juli

Nog even over de hike van dinsdag: We kregen een kaartboekje met verschillende routetechnieken, waaronder een hele slechte gefotoshopte fotoroute (zucht, leidings). Ook stonden er in het boekje routes die niet klopten (zucht, altijd weer die leidings) [De route klopte wel maar ze liepen hem gewoon verkeerd, red.] We moesten van van post naar post lopen en daar opdrachten doen, zoals broodbakken. Wij en de Panters zijn vanwege de niet kloppende route dwars door privéterrein gelopen, maar verder ging alles best vlot behalve dan dat de Kaaimannen zo ongeveer de hele tocht verdwaald waren en iemand hadden aangehouden om Evert te bellen.  Groeten van de Bevers.

Woensdag 15 juli

Deze dag gingen we zoals gewoonlijk weer iets leuks doen. Vandaag was dat naar de stad gaan. Om precies te zijn: Kolding. Het was weer heerlijk weer dus dat kwam goed uit. Toen we daar aankwamen mochten we zelf bepalen waar we naar toe gingen, maar eigenlijk kwamen we niet verder dan de supermarkt, een pizzaria en natuurlijk de speelgoedwinkel. Na een heerlijke dag lopen door de stad gingen we ook weer terug, maar toen we aankwamen waren alle PL’s en APL’s hun slaapzakken weg en dat bracht aardig wat nerveusiteit met zich mee: Waar zijn ze? Wie heeft het gedaan? en vooral, hoe gaan we ze terugkrijgen?

Uiteindelijk na een heerlijk avondmaal (pannekoeken) werden alle PL’s en APL’s bijeen geroepen en kregen een lijst door met spullen die ze moesten meenemen. De lijst bestond uit:

 1. GPS met extra batterijen
 2. zaklamp
 3. schep
 4. vijf meter sieseltouw
 5. een spijkerbroek
 6. zakmes
 7. acht lichtgevende hesjes
 8. eten en drinken
 9. tandenborstel en tandpasta
 10. dikke trui
 11. onderbroek en sokken
 12. lange broek

En dit allen moest in zeven minuten worden gepakt. Dus negen minuten later stonden wij klaar met onze bepakte, dure, comfortabele en vertrouwde rugzakken klaar om te gaan maar…. Er kwam een schokkende verandering. Opeens moesten we onze rugzakken leegmaken tot de laatste snoeppapiertjes toe. Toen werd er uitgelegd dat we de broekspijpen van onze extra spijkerbroek dicht moesten knopen en daarna alles dus ook die snoeppapiertjes in de pijpen van de broek moesten doen. Nu vond de leiding dat we klaar waren. We kregen een coördinaat en we gingen op pad. Na een lekker stukje lopen kwamen we aan bij de het eindpunt. Daar hing een stukje papier met daar op het volgende coördinaat. Dat was een stukje moeilijker maar we kwamen aan. Daar stond een peddel in de grond met een opdracht en weer het volgende coördinaat. De opdracht was dat we drie zakken moesten opgraven en drie keer raden wat daarin zat… 3 slaapzakken!!! Maar we liepen door naar het volgende punt. Dat was bij ons kampterrein maar de karren stonden er nog dus die maakten we open en er lagen weer drie slaapzakken en het eindcoördinaat maar ook een weekendtas. Die namen we ook mee naar het eindpunt. Het waren heerlijke hangmatten waarin wij mochten slapen. Het was ondertussen een uur of 3 ’s nachts althans dat dachten we. Maar over een paar uurtjes moesten we weer naar Legoland.

Donderdag 16 juli

Na een korte maar heerlijke nacht slapen werden we wakker gemaakt om te ontbijten en vervolgens naar Legoland te vertrekken!!!. Het was wel even moeilijk om helemaal stijf van de kou uit je hangmat te komen, maar het lukte. Even snel ontbijten en daarna in de auto op naar Legoland. Het was alweer heerlijk weer en dat zag je terug in het aantal bezoekers. Toen we de kaartjes en de uitleg hadden gekregen mochten we vrij rond lopen. Ik en mijn groepje begonnen bij de Star Wars expositie en daarna gingen we veel attracties pakken zoals achtbanen, het spookhuis, water attracties en vooral veel Lego bouwwerken bekijken. Ze hadden zelfs onderwater Lego gebouwd. Zoals gewoonlijk gaat de tijd snel als je het naar je zin hebt, maar de leidings hadden bepaald dat we een uur langer mochten rondlopen. Dus daar maakten wij goed gebruik van, maar na een uur langer zat er uiteindelijk op dus we gingen terug. Het was al wel etenstijd geworden. Vandaag maakten we eigengemaakte nasi. Toen we hadden gegeten was het corvee tijd. Wij hadden vandaag het logboek en daar zijn we ongeveer zo’n uur mee bezig geweest. Groetjes de Panters.

Vrijdag 17 juli

Vanochtend werden wij gewekt door de leiding om naar het openen te gaan. Daarna moesten wij ons klaarmaken om te gaan kajakken. Toen we klaar waren gingen gingen we naar de kajaks. We gingen lekker een stukje varen. De Bevers en de Kaaimannen gingen als eerste een wedstrijdje doen, de kaaimannen verliesden. Daarna waren de Panters en de Valkeniers aan de beurt en ook daar was een verliezer genaamd Valkeniers. Daarna gingen de 2 winnaars en de 2 verliezers tegen mekaar. De eindstand werd: 1e Panters, 2e Bevers, 3e Kaaimannen, 4e Valkeniers. Na het varen gingen we lekker eten en daarna corveeën.

Vandaag hebben we gevaren in een kajak. Het was grappig en vermoeiend tegelijk. Soms keerde we om of liepen we vast op een pier. Toen we een stuk hadden gevaren gingen we spelletjes doen op het water zoals massasprint. Na dat gingen we weer terug naar het kamp om te eten en op te ruimen. Tijdens het opruimen mocht een ploeg omstebeurt gaan boomklimmen. Je kreeg een klimriem om en dan kon je naar boven om aan de bel te rammelen. Nog even over het varen: Toen we dat gingen doen viel er nog wel eens iemand in het water (Daan) heel vaak tot hun kop onder water tussen de kwallen.

Toen we terug waren op het kampterrein gingen we de tenten en onze zelfgemaakte keuken afbreken. Om 6 uur gingen we barbecueën met alle andere groepen. Er waren allerlei dingen zoals worstjes en paprika. Maar Rick was vergeten 30 borden te pakken dus we hadden er maar 24. Gelukkig mochten we borden lenen. Toen we om 7 uur klaar waren moesten we onze borden en bestek zelf afwassen. Toen we terug waren op het kampterrein vonden we Stubbe voor een half uur, want we moesten een act doen (half 9) met alle andere scoutgroepen. We deden typische Scouting A15 dingen. Toen gingen we weerwolven en toen slapen onder een zeil.

Zaterdag 18 juli

We werden 7 uur wakker gemaakt en moesten de overige dingen opruimen. Om 9 uur reden we weg en nu om 10 over 4 zijn we nog steeds aan het rijden. De geplande aankomsttijd volgens de Tomtom is 17:08. Nog 83 km te gaan.

Groeten van Mart-Jan, Rick en Sander

2015-07-13 13.57.02 2015-07-15 19.26.03 20130821_120907

 

Geplaatst in Scouting A15 Algemeen

Reacties zijn gesloten.