De Bonte Avond

Aan het einde van de middag kregen we bezoek! Het waren Rob de voorzitter van de groep, Stephan de groepsbegeleider en Evert 1 van de verkennersleiding. Ze aten met ons mee en kwamen bij  het kampvuur zitten na het corvee.

Voordat de Bonte Avond kon beginnen, kwamen Roosje en Wout om afscheid te nemen. Wout ging terug naar de jungle en Roosje kwam afscheid nemen als Kabouter.

Stephan vertelde over de jungle en de dieren die er voorkomen:

Kaa de slang, Baloe de beer, Malchi de vis, Mor de pauw, Rikki Tikki Tavi de mangoest, Hathi de olifant, Raksha de moederwolf, Akela de wolvenleider, Marala de flamingo, Jacala de krokodil, Chil de vogel, Mang de vleermuis, Broeder wolf,Vader wolf, Ikki het stekelvarken, Oe de schildpad, Shere Khan de tijger en Bagheera de panter.

Als we Welp zouden worden zouden we wel wat dingen veranderen. Zoals de namen van de leiding en de naam van de Toverstafkring hield ook op te bestaan. Omdat de groep al Welpen heeft en wij toch echt meisjes zijn veranderden we onze naam in de Shanti’s.

Er werd een vlag gepakt en de leiding moest in een rijtje gaan staan. Ze pakten elkaars schouder vast en Woeps hield zijn hand op de vlag. Ze maakten een saluut en werden geïnstalleerd! Ze moesten de belofte opzeggen. Ze kregen een badge met hun nieuwe jungledier erop. Woeps zou voortaan Baloe heten, Miegie ging nu door het leven als Raksha, Woepie was Rikki (Tikki Tavi) geworden en Doortje veranderde haar naam in Mara(la).

Nu waren de aanstaande Shanti’s aan de beurt om geïnstalleerd te worden. Ze gingen ook allemaal in een rijtje staan en maakten met hun rechterhand een welpenkopje. Ze hielden elkaars schouder vast en de voorste hield haar hand op de vlag. Ze zegden hun belofte op en in plaats van het woord Welp zeiden ze Shanti! We waren nu officieel echte Shanti’s! De groepsbegeleider liet het nieuwe speltakteken zien dat ze aan het einde van het kamp mee naar huis zouden krijgen voor op hun uniform.

Stuiter stookte het vuur op en Woepie zette de muziek klaar voor de Bonte avond. De Shanti’s kleedden zich nog om in de kleding die ze zelf mee hadden genomen of uit de zak met verkleedkleren die mee waren.

Shanti en Mowgli heetten ons allemaal welkom en openden de Bonte Avond!

Om te beginnen gingen de groepjes een stukje opvoeren. De 5 vurige girls waren als eerste. Claudia was een koningin, Laura was een panter, Myrte was Mowlgi, Floortje was een mens uit het dorp en Kim was een dienstmeisje. Het was een spannend verhaal.

Het tweede groepje waren de Supergirls deden een leuk dansje en ze kregen de slappe lach dus het lukte niet zo goed. Als laatste groepje waren de Multiflays. Iris las een gedicht voor dat ze geschreven had en de andere beelden het uit.

Verder speelden Myrte en Floortje een verhaaltje over Mowlgi en Shanti, Cindy en Lisa deden een cowboy en indianendansje en een quiz over dat dansje. Jamie, Myrte, Iris en Murielle deden ook een quiz en ten slotte deed Myrte nog de hagelslagdans met een liedje dat ze zelf had verzonnen.

Nu was de leiding aan de beurt en ze zongen een lied dat Mara had geschreven.

Op kamp in Hilversum was zo fijn, we konden nog even Kabouter zijn. Met Mowgli en Shanti de jungle in!

We dansten nog wat, dronken limo en aten snackjes. Jammer genoeg was het al snel bedtijd en kwam Stephan een jungleverhaaltje voorlezen. Het was al zo stil in de zaal dat het niet lang duurde voordat alles in diepe rust was.

 

De volgende ochtend mochten we uitslapen en had de kookstaf lekkere wentelteefjes gebakken. Dat was smullen! Na het corvee was er genoeg tijd om vrij te spelen en waren Rikki, Baloe, Stuiter en Oe de klos om een gelcoupe te krijgen. Rikki en Baloe kregen een hanenkam, Oe een wildemans kapsel en het leek wel of Stuiter een helm op had!

 

 

 

Geplaatst in Kabouters, Scouting A15 Algemeen

Reacties zijn gesloten.