Waardering voor leden Scouting A15

H’VELD-G’DAM – Tijdens de jaarlijkse barbecue van Scouting A15 zijn ook dit jaar enkele leden in het zonnetje gezet door groepsvoorzitter Rob Emmen.
René van Peer kreeg een beeldje met de vriendschapsknoop voor de 7,5 jaar die hij voorzitter van zowel de groep Scouting A15 als van de Stichting Lutine- Zilvermeeuwen is geweest. Erelid Cocky Kazen kreeg het jubilaristeken voor veertig jaar lidmaatschap en werd nogmaals geprezen voor haar staat van dienst als leidster en bestuurslid.
Daarnaast kunnen leden van scouting ook waarderingstekens krijgen die toegekend worden vanuit het Landelijk Bestuur van Scouting Nederland. Bronzen waarderingstekens waren er voor Martin Vlot, Stephan Versluis, Henk Vlot, Ilse Odijk en Peter van Tienhoven voor hun jarenlagen inzet voor zowel lokale (leiding- , commissie- en bestuurstaken), regionale als ook landelijke scoutingactiviteiten.
Een zilveren waarderingsteken was er voor Hans Emmen.

Bron: Kompas Hardinxveld-Giessendam

Dit teken vereist een nog langere en/of bijzondere inzet vereist voor scouting. Samen met Alex van der Sloot was hij de eerste mannelijke leiding van de meidengroep ‘de Zilvermeeuwen’, in 1988. Na negen jaar leiding bij diverse speltakken bekleedt hij vanaf 1998 diverse bestuursfuncties binnen zowel de groep al de stichting. Van gewoon bestuurslid naar penningmeester tot tenslotte stichtingsvoorzitter. Emmen was nauw betrokken bij de nieuwbouw en de opzet van het eerste landelijke kamp voor jongens en meisjes van zeven tot en met elf jaar dat daarna navolging vond bij andere scoutingonderdelen. Bijzonder voor hem is dat hij het zilveren waarderingsteken uitgereikt kreeg door zijn broer die als groepsvoorzitter alles in stilte georganiseerd had.