Tijdelijke accommodatie

Hallo allemaal,

In juni 2014 is de groep op de hoogte gebracht dat er een projectteam gevormd is dat zich bezig houdt met de realisatie van een stuk extra accommodatie om invulling te geven aan de groei die wij als vereniging op dit moment doormaken. In eerste instantie zullen de Welpen van dit stuk extra accommodatie gebruik gaan maken maar later ook andere speltakken.

Dit projectteam heeft een uitdagende doelstelling mee gekregen om in september/oktober 2014 dit stuk extra accommodatie gerealiseerd te krijgen. Wij hebben toen beloofd om de vereniging en de achterban op de hoogte te blijven houden van de realisatie hiervan en inmiddels kunnen wij terugkoppelen dat wij deze uitdagende planning gaan halen!

Mede mogelijk gemaakt door:

Tijdelijk_3 Tijdelijk_4 Tijdelijk_5

Begin september heeft de gemeente de benodigde omgevingsvergunning verleend voor het tijdelijk (5 jaar) plaatsen van een unit met een oppervlak van 6×24 meter. Maar door de zomer heen heeft het team nog meer vorderingen weten te maken:

• In de nabijheid van de ingang van ons clubgebouw is onderzocht hoe aangesloten kan gaan worden op bestaande riolering, stromende water en elektriciteit;
  • Een groep leden is 60 m² trottoirtegels ergens uit een tuin gaan halen die we gaan gebruiken voor bestrating rondom het clubgebouw;
  • Hijsbedrijf Boer uit Meerkerk stelt kosteloos een telekraan ter beschikking voor het inhijsen van de 8 units;
  • Aannemersbedrijf Van den Herik Sliedrecht stelt 2 dagen lang een graafmachine met machinist ter beschikking voor het graven van de bouwput en de sleuf voor het aanbrengen van de nuts-voorzieningen;
  • Met de boer aan de oostkant van ons terrein hebben wij een afspraak kunnen maken om vanaf die kant de units over de sloot in te hijsen.

Met BlokUnits uit Hardinxveld-Giessendam, waar vandaan wij de units betrekken (zie tekening hieronder), hebben wij deze week een gesprek voor de verdere afstemming over de planning.

Wij kunnen al wel aangeven dat 27 september 2014 DE dag is dat de units in gehesen zullen gaan worden. Reeds op dit moment ondervinden de speltakken en huurders bij het betreden van het honk en de oostkant van het terrein wat hinder. Vanaf 20 september 2014 moeten de speltakken rekening houden met verdere beperkingen aan de oostkant van ons terrein. De bouwput zal dan uitgezet zijn en/of reeds gegraven en ook langs de voorkant van ons gebouw zal er een sleuf gemaakt worden. Het clubgebouw binnen blijft gewoon toegankelijk en ook de vluchtwegen blijven uiteraard vrij. Mocht je vanaf die periode naar het achterterrein willen dan zal je via de westelijke kant (ICS-gebouw) moeten lopen. Een beperkt deel van het verharde terrein voor zal slechts afgezet worden zodat spelen door de speltakken daar wel mogelijk blijft. Wij hebben dit mede kunnen realiseren doordat de units vanaf het weiland aan de oostelijke kant van ons terrein in te hijsen.

Wij hebben deze extra accommodatie op deze korte termijn alleen weten te realiseren door met de leiding van de groep af te spreken dat er ook een substantieel deel aan zelfwerkzaamheid plaats vindt. Naast leiding hebben wij op dit moment ook enkele ouders bereid gevonden ons hierbij te helpen. Fantastisch deze hulp.

Op dit moment verwachten wij tot eind oktober bezig te zullen zijn met het plaatsen, aansluiten en inrichten van de units, waarna deze door de speltakken gebruikt kunnen gaan worden.

Het zal jullie niet verbazen dat deze uitbreiding regelmatig onderwerp van gesprek is op ons clubgebouw. Primair zijn de projectteamleden hier mee bezig, maar graag betrachten wij de openheid naar anderen om ook de vorderingen en afwegingen die gemaakt worden mee te krijgen. Vraag hier gerust naar. Ook dit bericht is bedoeld openheid van zaken te geven.

Met vriendelijke groeten,

Rob Emmen