Scouts blijken prima spuitgasten

H’VELD-G’DAM – De verkenners en padvindsters van Scouting A15 hebben een brandweercursus gevolgd bij de brandweer in Hardinxveld-Giessendam.

Negentien scouts leerden hierbij zelfstandig om te gaan met blusmiddelen en de verschillende soorten vuur. Aan het eind van de cursus moesten de scouts een theorie- en praktijkexamen afleggen. Dit bleek pittig en het was dan ook even spannend of iedereen de toets met goed gevolg gemaakt had. Afgelopen week kwamen burgemeester Maria Wiebosch-Steeman, brandweercommandant Cees van Andel en cursusleider Jan van Wingerden op bezoek bij de scouting om de certificaten uit te reiken. Uiteindelijk bleek dat alle deelnemende scouts het certificaat hadden verdiend.

Bron: Kompas Hardinxveld-Giessendam 16 november

Geplaatst in Padvindsters, Verkenners