Scouting A15 breidt accommodatie uit

Het gaat goed met het ledenaantal van Scouting A15 in Hardinxveld-Giessendam. Op dit moment maakt de groep een dusdanige ledengroeidoor over de laatste jaren dat in april 2014 besloten is tot de uitbreiding van de bestaande accommodatie en vergroting/uitbreiding van de bestaande speltakken om deze ledengroei te kunnen huisvesten. In eerste instantie zullen de Welpen (jongens van 7-11 jaar) hiervan gebruik gaan maken, maar later ook andere speltakken.

Allereerst zijn de gesprekken hierover met de gemeente Hardinxveld-Giessendam opgestart en door een degelijke en goede voorbereiding verliep de vergunningaanvraag soepel.

De units komen bij BlokUnits uit Hardinxveld-Giessendam vandaan en hebben een oppervlakte van 6×24 meter met hierin een grote speelruimte voor onze speltakken, een leidinglokaal, 3 toiletten, een gang met keuken en een CV-kast.

Woensdag 24 en donderdag 25 september is de bouwput en ondergrond waarop de units geplaats zijn gereed gemaakt. Dit is uitgevoerd door Van den Herik in Sliedrecht. Omdat de plaats waar de units geplaatst zijn schuin afliep is er deels 30 cm af gegraven om daarna te vullen met een stevig zandbed en deels opgehoogd met een zandbed. Je ziet het niet meer liggen, maar daarvoor is toch 35 m³ zand nodig dat verplaatst moet worden met graafmachines.

Vrijdagavond 26 september waren de laatste voorbereidende werkzaamheden door de vrijwilligers van scouting A15 zelf. Om de units het gemakkelijkst op zijn plek te hijsen is met de boer van het naastgelegen weiland afgestemd om de plaatsing vanaf dat weiland en dan over een sloot heen te doen. Ter voorkoming van schade als gevolg van de vrachtwagens en de telkraan zijn op vrijdagavond stalen rijplaten weg gelegd. Voorts werd de plaats van de werkzaamheden afgezet zodat deze veilig konden gebeuren. Scouting voor de jeugdleden ging op zaterdag namelijk gewoon door.

Zaterdagochtend 27 september om half acht was het dan zover. Een groep van zo’n 15 vrijwilliger stond gereed om de units te gaan plaatsen. Het was nog wat mistig in de ochtend en de 70-tons telekraan van Boer uit Meerkerk werd in gereedheid gebracht op het weiland. Met 2 vrachtwagens werd op en neer gereden om de 8 units waaruit de nieuwe accommodatie bestaat op te halen. Deze werden vervolgens door de telekraan over de sloot met wilgen in gehesen en met grote precisie geplaatst. Om 11 uur werd de laatste unit op zijn plaats gehesen en had Scouting A15 er een paar spannende uurtjes op zitten. Niet eerder had de vereniging namelijk een dergelijk groot project met haar vrijwilligers zo uit gevoerd.

De komende weken zijn deze vrijwilligers nog hard bezig om de wanden netjes af te werken, het systeemplafond er in te leggen, water/elektra/riool aan te sluiten, CV-installatie aan te sluiten, het straatwerk aan te helen en nog meer van dat soort zaken zodat eind oktober de speltakken van de nieuw accommodatie kunnen gaan genieten.

Mocht je het ook leuk vinden om een keer te komen kijken bij Scouting A15, kijk dan op de website www.scoutinga15.nl. Kijk welke speltak bij jouw leeftijd past en mail de betreffende leiding om een afspraak maken om een keer te komen kijken.

Uitbreiding_1 Uitbreiding_2 Uitbreiding_3 Uitbreiding_4 Uitbreiding_5