Platform 100 deze week van start

Platform 100 is het project wat de Explorers (15-18 jaar) van onze groep uit gaan voeren.

Dinsdag 19 oktober zullen ze een zelf gebouwd platform betreden om hier vervolgens tot en met zaterdag 23 oktober op te leven. Op zaterdag om 18:00 hebben ze de 100 uur bereikt en zullen ze het eiland weer verlaten.

Goede Doelen
Deze actie doen ze om geld in te zamelen voor 10 verschillende goede doelen.
• Explorers Scouting A15 ( De leden van deze groep gaan in 2011 naar Zweden voor een groot internationaal kamp. Het geld zal worden gebruikt voor de reis en de voorbereiding.)
• Activiteiten Commissie Scouting A15 (Deze commissie houdt zich bezig met het organiseren van bruikbare cursussen en educatie voor de leiding en begeleiding van Scouting A15)
• Natuurspeeltuin het Weitje (Natuurspeeltuin in Hardinxveld-Giessendam)
• Bohok (Stichting welke belevingsgerichte clowns uitzend naar Hongarije om daar te ‘clownen’ voor verstandelijk beperkte – en dementerende mensen. Het hoofddoel van de clowns is contact maken met deze mensen en emoties los halen.)
• Pedaja (Zorgcentrum voor ouderen in Hardinxveld-Giessendam)
• Voedselbak Hardinxveld
• KNGF Geleidehonden (stichting voor het trainen van blindengeleidehonden)
• oneMen (Nationale stichting voor ontwikkelingswerk)
• JeugdPlatform Jongeren belangen Hardinxveld-Giessendam
• Terry Fox Foundation (Canadese stichting welke zich bezig houd met onderzoek naar Kanker. De keuze is voor deze stichting is gemaakt omdat de Explorers van Scouting A15 (Terry Fox Explorers) naar dezelfde persoon zijn vernoemd.)

Om de jongens te steunen en om het totaal bedrag te verhogen is er op zaterdag 23 oktober een soort informatiemarkt.

Met daarbij een rad van Fortuin, spelletjes voor de kids, een hamburger stand, koek en koffie enz. enz.

Op zaterdag 24 oktober vanaf 13:00 zijn jullie allemaal van harte welkom op het terrein van scouting a15 om de Explorers door hun laatste uurtjes heen te helpen en ze met een daverend applaus om 18:00 van het Platform af te laten.
Als de Explorers van het platform af zijn zal ook het totale opgehaalde bedrag worden bekend gemaakt.