Logboek zomerkamp Verkenners in Denemarken deel 2

Zaterdag 12 juli

We zijn in de middag met andere scouts spellen doen. We deden alle hande spellen en het was erg gezellig. Nadat we de middag hadden gingen we eten koken. Het menu bestond uit aardappels, frikandellen en doperwten met wortels. Dit moest elke ploeg voor zichzelf bereiden. Na wat geduld mocht en eindresultaat er dan ook zijn! Groeten de Panters.

Zondag 13 juli

Na het koken gingen we meteen naar een grote kampvuurkuil want daar werd iets gepresenteerd maar er was niemand en het het bleek dat het pas over een uur was dus weer terug even hout gehaald. En toen gingen we weer en toen was het wel. We gingen liedjes zingen en de vrijwilligershadden dingen bedacht. Daarna gingen we slapen.

De volgende ochtend werden we wakker gemaakt. Toen gingen we tassen inpakken en openen met de hele mikmak. Toen gingen we de tassen in de kar leggen en corvee doen.  Groeten van de Kaaimannen.

Zondag 13 juli

Nadata we de spullen in de kar hadden gedaan moesten we naar een Deense man die ons uitlegde wat we moesten doen. De leiding gaf ons reddingsvesten en we moesten naar de steiger lopen. Toen we bij de steigers kwamen moesten we op banken zitten op de steiger. We liepen richting de boot (die ze waarschijnlijk zelf gemaakt hadden). Eerst dacht ik dat we in een klein zeilbootje moesten, maar toen we verder liepen bleek er een boot te liggen die erg op een steiger leek. We gingen er op, het was erg krap en we gingen varen. Het duurde drie kwartier, maar het was best wel een beetje ruw want er kwamen golven. We kwamen bijna tegen een boot aan en daar kregen we grote golven van. We waren bijna aan de overkant toen we in het water heel veel kwallen zagen. Toen kwamen we aan op de steiger en de steiger-boot ging weer weg. We liepen naar het gras om bulldog te doen. Na het tijdje had Henk het heel zwaar, omdat er veel mensen in het midden stonden. Ondertussen ging Bommel helpen, maar Bommel was ook de lijn van het bulldog-veld, dus was hij eigenlijk al aan de overkant. Na bulldog gingen we knakworsten eten, maar sommigen stonden te vroeg in de rij.  Ook waren er een paar aan het schommelen. Toen iedereen klaar was met eten gingen we lopen. We kregen een GPS en liepen over een bergpad naar post 1. Toen we daar aankwamen moesten we een opdracht doen. De opdracht was: zeven ingredienten op een bord door elkaar geroerd en je moest de ingredienten raden. De zeven ingredienten waren: knoflooksaus, mayo, ui, jam, curry, vlokken en stroop. Toen liepen we naar post 2, daar moesten we zo snel mogelijk een paashaas van lego maken. Quinten moest een stuk varen met een lekke bood. Op 1/5 deel haalde hij zijn been per ongeluk van de gaten af. Hij kwam op tijd terug om niet te zinken hahaha. Groeten van de Valkeniers.

Maandag 14 juli

Na het bouwen van de paashaas gingen verder naar een gebouwtje, daar gingen pizza en tostie bakken en deden wat spellen. De volgende ochend was Patrick vermist zei idereen, maar hij zat gewoon bij het toiletgebouw (haha). Toen gingen we weer tocht lopen. Na de tocht reden we weer terug naar het kampterrein doen. ’s Avonds gingen we het spel Hunger Games doen. Het was erg leuk, maar soms waren er mensen iets te enthouisast. Na het spel kregen we een broodje hotdog. Toen gingen we weer naar onze tent. Het was inmiddels erg laat. Gelukkig mochten we de volgende ochtend uitslapen.  Daan en Martijn hadden het luchtbed van de leiding leeg laten lopen. De leiding gooide ze in het water.  Groeten van de Bevers

IMG_0854 IMG_0818 DSC00502 IMG_0834 IMG_0841