JOTA/JOTI bij Scouting A15

JOTA/JOTI bij Scouting A15  Afgelopen vrijdag en zaterdag heeft Scouting A15 meegedaan aan de JOTA/JOTI. Dit is een jaarlijks terugkerend scoutingevenement waarbij scouts van over de hele wereld contact met elkaar hebben via zendapparatuur en internet. Er is met behulp van de speciale zendapparatuur rechtstreeks contact geweest met scouts uit veel verschillende landen zoals Portugal, Griekenland, Rusland en Amerika. Op vrijdagavond trapten de oudste speltakken af met de JOTA-Cross, een spel waarbij door middel van vragen en opdrachten zoveel mogelijk punten binnengehaald moesten worden. Op zaterdagochtend was het de beurt aan de jongste speltakken van Scouting A15 om contact te leggen met andere scouts en op posten opdrachten uit te voeren. De middagspeltakken hadden als laatste hun programma. Via een postenspel kregen zij met verschillende communicatietechnieken te maken. Zo konden zij in een zaal die helemaal vol stond met computers chatten met scouts uit Nederland of het buitenland. Voor de JOTA/JOTI zijn er op internet speciale chatboxen opgezet waarin gezellig met elkaar werd gepraat. Met medewerking van Piet Lock Transport, Brood- en Banketbakkerij de Paauw en een aantal vrijwilligers is de JOTA/JOTI dit jaar wederom een groot succes geworden.