Installeren nieuwe verkenners

Afgelopen zaterdag zijn er maar liefst 9 nieuwe verkenners geïnstalleerd. Familie en andere geïnteresseerden waren hierbij aanwezig en zagen hoe de nieuwe verkenners eerst even lieten zien dat ze al best wat verkennervaardigheden hebben ontwikkeld. Een aantal knopen zoals de platte knoop, mastworp en paalsteek werden onder het toeziend oog van de oudere verkenners gelegd. Daarna werd door de nieuwe verkenners een kompasroos op het bord voorzien van 16 windrichtingen. Een hele opgave maar met z’n allen kwamen ze er best snel uit.

Scouts doen de belofte dat ze zich aan de scoutingwet houden, maar kent iedereen die wet eigenlijk wel goed genoeg? Dat werd getest in een opdracht waarbij iedereen (ook de meegekomen familie) een woord uit de wet kreeg en er uitgezocht moest worden wat de goede volgorde was. Het resultaat hiervan is in een fimpje te zien (klik hier).

Na het opnemen van het filmpje begon het officiële gedeelte en werden de nieuwe verkenners echt geïnstalleerd.  De nieuwe verkenners kregen hun das van de leiding en werden welkom geheten door de rest van de verkenners.

DSC00553 - kopie DSC00557 - kopie

Geplaatst in Scouting A15 Algemeen, Verkenners