Het kloppende scoutinghart van Cocky Kazen

H’VELD-G’DAM – De scoutingcarrière van Cocky Kazen is zo divers en bijzonder dat ze hiervoor zaterdag werd beloond met het gouden waarderingsteken. Kim Putters mocht namens het bestuur van de Landelijke Verening Scouting Nederland de hoogste onderscheiding om haar nek hangen. In een geanimeerde speech deed hij Cocky’s scoutingloopbaan uit de doeken. Cocky klom van kabouter Pinkeltje op tot leidster van verschillende speltakken, was kookstaf op vele kampen, bestuurslid en mede-kartrekker van de fusie tussen de jongens- en meidengroep. ,,Jouw enthousiasme voor scouting was aanstekelijk. De knopen, het kampvuur, de liedjes. Het feit dat die ene scout echt vooruit gaat en bij de groep wordt getrokken waardoor je haar ziet opleven. Het feit dat jonge mensen leren hun talenten te benutten voor zichzelf en voor elkaar.

De scouts van vandaag doen het misschien soms wat anders dan vroeger, maar het scoutinghart klopt op de juiste plek!”

Bron: Het Kompas van woensdag 16 mei 2007