Flodder 2012 – Comeback in 23 uur

Op vrijdag 21 en zaterdag 22 september werd  het clubhuis aan de sliet bevolkt door de leden van de vroegere Flodderstam om weer eens lekker met elkaar bij te kletsen en om hoe kan het ook anders een leuk programma te draaien.

Op vrijdagavond werd er begonnen met een spel om ervoor te zorgen dat de tongen los zouden komen en er gesprekken op gang kwamen. Hier was heel weinig spel voor nodig is wel gebleken. De leden hadden elkaar voldoende te vertellen.

Hierna werden de Flodders in 3 groepen gedropt zodat er in kleiner verband nog even rustig verder kon worden gepraat en de organisatie even de tijd had om de soep en het kampvuur voor te bereiden. Wat betreft het vuurtje hadden we de opdracht gekregen om het vooral “klein”te houden. Dit was aan August en Alex wel besteed en in no-time zaten we met een leuk groepje in de kampvuurkuil  herinneringen op te halen en de gebruikelijke zinnige en onzinnige verhalen aan elkaar te vertellen. Dit ales onder het genot van een natje en een droogje.  Een 6-tal echte bikkels bleef ook slapen zodat het echte kamp/scouting gevoel er helemaal was.

Zaterdagmorgen is er eerst met de hele groep ontbeten en gingen we daarna naar Alblasserdam alwaar we met Canadese kano’s een mooie tocht hebben gevaren langs de molens van Kinderdijk. De dameskano ging heel verrassen het snelste.Mooi weer en mooi uitzicht deed de groep besluiten halverwege maar een terrasje op te zoeken voor een kopje koffie met iets lekkers ernaast. De kano’s werden op de kant gesleept waarna er een aantal chinezen/japanners in de kano op de kant met een peddel stonden te zwaaien om een stoere foto te kunnen maken..

Hierna zijn we met zijn allen met een ongelofelijke snelheid teruggevaren naar Alblasserdam om de kano’s in te leveren en weer terug naar Hardinxveld te gaan.

Hier genoten we eerst van een lekker bakkie koffie met boterkoek en startten de voorbereidingen voor de afsluitende bbq.  Hier kwamen nog wat extra mensen op af die overdag geen tijd hadden gevonden om nog even te komen en werd het weer een hele gezellige drukte. Zoals we gewend waren zat bij iedereen zijn buikje vol en was er nog vlees over. Gelukkig was er een deel van de huidige stam welke wij blij konden maken met het overschot.

De vaat werd gewassen en de overschotten verdeelden iedereen ging redelijk op tijd naar huis.

A15 en Flodders Bedankt voor dit errug leuke en gezellige weekend