Explorers

no images were found

Wilde idee├źn? Grootse plannen? Verborgen talenten? Bij de Explorers kan je aan de slag. Handen uit de mouwen voor de spannendste etappe in de ontdekkingsreis van Scouting. Iedereen tussen de 15 en 18 kan Explorer worden. Explorers is een verzamelnaam voor Rowans (jongens), Sherpa's (meisjes) en Matrozen ter Wilde Vaart (jongens en meisjes). Explorers hebben het zelf voor 't zeggen. Ze maken samen plannen. Bepalen hun eigen avontuur. Daarom is geen dag hetzelfde. Abseilen, kanovaren, primitief kamperen, dagje strand en lekker stappen in dezelfde vakantie. Je eigen mok uit berkenhout hakken. Bij Explorers blijft het niet bij plannen maken. Plannen zijn er om uitgevoerd te worden. Ruimte en respect Avontuur is het onbekende verkennen. Daar ligt de grootste uitdaging. Bij de Explorers krijg je de ruimte om je eigen talenten te ontwikkelen. Kansen genoeg. Het is aan jou om ze te benutten. Maar Explorer ben je niet vrijblijvend. Je hebt respect voor jezelf en voor anderen. Je wilt leren van alle culturen in de wereld. In binnen- en buitenland. Je bent tenslotte lid van een internationale vereniging. Als Explorer heb je trouwens ook respect voor je natuurlijke omgeving. Logisch eigenlijk. Geen beter leven dan buitenleven. En daar moet je zuinig op zijn. Begeleiding Explorers zijn oud en wijs genoeg. Leiding heb je niet meer nodig. Begeleiding kan nog wel handig zijn. Van begeleiders mag je dus best wat verwachten. Niet dat ze je bezighouden. Geen voorgekookte activiteiten. Wel dat ze je net dat laatste zetje geven. Dat ze je een goeie reden geven om uit je luie stoel te komen. En een beetje hulp als het plan dreigt te stranden. Een goeie begeleider staat niet aan de kant uit z'n neus te eten, maar doet actief mee. Samen Zoals gezegd, Explorer ben je niet in je eentje. Je zou wel eens dikke maten kunnen worden. Samen uit, samen thuis. Samen plannen maken, samen de handen uit de mouwen steken. Samen feesten, samen opruimen. Samen brassen, samen dokken. Bereidverklaring Explorers Als Explorer wil ik samen met anderen de wereld om mij heen ontdekken en meer leefbaar maken. Met de inzet van mijn mogelijkheden en met eerbied voor alles wat leeft wil ik de kansen die ik krijg benutten. Ik probeer zo goed mogelijk om te gaan met de middelen die mij ter beschikking staan en ik respecteer mijzelf en anderen.