EK opkomst: levend tafelvoetbal

Scouts spelen levend tafelvoetbal

De scouts van Scouting A15 hebben de wedstrijd Nederland-Portugal alvast gespeeld in een levensgroot tafelvoetbalspel. Voor het insigne pionieren leren de scouts allerlei knopen zoals een driepootsjorring en kruissjorring. Dat dit handig en ook leuk kan zijn is gisteren gebleken. In de eerste helft van de opkomst hebben we een grote voetbal’tafel’ gepionierd, daarnaast hebben we met pallets de omheining gemaakt zodat de bal niet snel uit zou gaan. Nadat alle knoppen stevig waren gelegd kon de wedstrijd beginnen. Per vak mochten twee spelers van Nederland en twee van Portugal staan. Het werd een spannende strijd waarbij Portugal eerst voor kwam te staan, maar Nederland kwam sterk terug en kwam op voorsprong te staan. In de tweede zette Portugal weer aan en uiteindelijk werd het 2-2. Dit is niet genoeg voor Nederland, maar het was wel erg gezellig.

Geplaatst in Verkenners