Een kleine greep uit het kabouterlogboek

(Bijna) elke week wordt er in het kabouterlogboek geschreven door een van de Kabouters. Om de ouders en andere speltakken even te laten gluren bij de buren, zijn hieronder wat “verslagen” uitgeschreven.

17-9-2011
Hallo Kabouters,
Eerst gingen we openen. Daarna gingen we op het groot vel papier verven. Iedereen kreeg een vel papier met letters erop. Wat een puzzel was. Tussendoor hadden we een snoepje en drinken op. Toen iedereen klaar was gingen we naar buiten. We moesten een blinddoek om dan moesten we naar de bel toe. Ik was aan de beurt Murielle, Britt en nog iemand maar die ben ik vergeten. Toen gingen we paaltjesvoetbal doen. Toen we tussendoor de bal in het water schopten moest Woepie over de sloot springen. Jammer dat hij er niet inviel hij had de bal die kleddernat was. Toen moest hij nog terug springen maar eerst de bal terug schoppen. De bal ging bijna op het dak. Toen stopten we gelijk. Daarna gingen we Buldog spelen Myrte was hem. Britt had gewonnen. Daarna gingen we sluiten dat was jammer.
Groetjes van Kabouter Kim
(op de 2e pagina heeft ze een mooie tekening gemaakt met de tekst: “Scouting is leuk!”)

24-9-2011
Hallo Kabouters,
Eerst gingen we openen en daarna de puzzel maken. En daarvoor nog dat een ieder in het midden en de andere een naam zeggen en toen kwam de piloot en nog 2 en we gingen toen het spel doen dat je een iemand in de gang en de rest niet en er werd een iemand aan gewezen en die gaat naar iemand knipogen en dan valt hij neer en toen deden we buldog en daarna trokken we verkleed kleren aan en schminken en daarna modeshowtje.
Groetjes Claudia

1-10-2011
Hallo Kabouters,
We gingen eerst openen en toen kwam Doortje in een jurk en toen gingen we een hoed maken en toen gingen we dozen halen en toen gingen we een kasteel maken en toen nog een spel doen en het kasteel kapot maken en toen nog opruimen en toen sluiten.
Groetjes Jamie

8-10-2011
Beste Kabouters,
Eerst gingen we openen. En daarna gingen we briefjes schrijven. En toen we daarmee klaar waren gooide Woeps nog allemaal papier op de grond. En toen moesten we allemaal papier in de kamp kuil gooien en toen stak Woepie het aan. En toen gingen we sluiten.
Groetjes Kabouter Laura

28 en 29 oktober 2011
Overnachting van vrijdag tot zaterdag
Hallo Kabouters! Van vrijdag tot zaterdag. Eerst hebben we geopend. En toen hebben we lampion gemaakt omdat we stooktocht gingen doen. Maar het viel wel een beetje tegen, want ik zat met Jiska, Floortje en Cindy in de auto van Doortje maar Doortje wist niet de weg naar Avelingen dus we besloten achter Miegie aan te rijden maar dat ging niet zo goed want we raakten ze al snel kwijt dus we gingen terug naar het honk. Daar belden we haar op en toen mochten we toch nog op spooktocht. Maar dat ging ook niet zo goed want Jiska en ik vonden het zo eng dat we begonnen te huilen. We gingen weer terug en dat kostte ook weer tijd dus kwart voor 1 gingen we slapen. En de volgende dag gingen we natuurlijk eerst ontbijten.
Toen kwamen Amber en Kim en toen gingen we nog een paar spellen spelen. En toen gingen we sluiten.
Groetjes Kabouter Laura

Zaterdag 12 november 2011
Hallo Kabouters!
Woeps was verslapen maar jammergenoeg nog op tijd want Woepie en ik hadden een goed idee. (Dat idee vertel ik niet) Toen gingen we openen. We waren in Miegenum daar gingen we dingen uitvinden. Eerst wouden we iets met een koffiefilter doen maar we hadden geen goede stiften dus gingen we verder met een andere uitvinding. Daar hadden we citroensap voor nodig en een papier en vuur. Je moest met je groepje iets verzinnen om met citroensap op het papier te schrijven. Dat moest je op laten drogen. En toen gingen we ruilen met de geheimschriften van de groepjes. Toen gingen we boven het vuur het raadsel zoeken maar dat lukte niet zo goed want een paar bladen vlogen in vuur en vlam. O ja en intussen van het drogen van de bladen hadden we de verjaardag van Myrte! Toen gingen we buldog doen. En daarna gingen we de verjaardag van Claudia vieren. En daarna sluiten. Ook nog de verjaardag van Amber een keer.
Groetjes Kabouter Jiska
(In deze tekst heeft elk woord een andere kleur)

26 november 2011
Hoi coole Kabouters!
Het was vandaag een feestopkomt. Ook waren de meeste Kabouters verkleed. Toen gingen we openen. Daarna gingen we naar de andere kant van de zaal. Want die hadden ze gescheiden. Toen ging de muziek aan toen werd verteld dat we alle feestdagen gingen vieren. Dat was echt superleuk! Vooral Valentijn was grappig. Want toen gingen we naar de jongens om te ZOENEN. Maar dat hebben we niet echt gedaan hihihi đŸ˜€ Toen gingen we verder met feesten. Ook hebben we bingo gespeeld, veel gedanst, veel gezongen en veel spekkies gegeten. Want bij elke verjaardag hebben we gezongen, gesnoept en gedanst. Het was echt heeeeeeeeeel leuk!
Ook hebben we nog een zuurstokje gekregen en zijn de padvindsters nog langs gekomen. En Kelly heeft zelfs meegedanst met ons. Kortom: het was heeeeeeeeeeeeel super leuk.
Veel feestelijke groetjes van Cindy
ps: helaas heb ik niets gewonnen met bingo. Maar ik was niet de enige.

10-12-2011
Hoi Kabouters en leiding,
Vandaag kwamen we op ons laatste rondje door Bambilie in Vlitter aan. Vlitter is het Hilversum van Bambilie. Het staat bekend om de kranten, tv en radio. We begonnen na het openen met krantenmep. Er was sinds 2 weken een nieuw meisje bij de Kabouters komen kijken: Lois. Na een gewoon potje krantenmep met ieder haar of zijn eigen naam deden we een potje met namen van bekende televisiemensen. Er waren bijvoorbeeld Sponge Bob, Octo, Nick, Gerard Joling, Gordon, Amika, Knorretje, Pippi Langkous en nog veel meer.
De Kabouters gingen in groepjes aan tafel zitten. Woepie vertelde dat ze hun eigen krant gingen maken. IJverig gingen ze aan de slag. En wat waren de resultaten leuk geworden! De nieuwsberichten uit de kranten werden voorgelezen in het journaal. Er werd snel een (rode) tv-camera gemaakt van een doos en papier. Een ragebol werd gebruikt als microfoon en 1 voor 1 mochten de Kabouters, alleen of samen, hun nieuwsberichten, weerberichten en interviews voorlezen.
Woepie legde alles vast op zijn telefoon voor op de A15 site.
We hadden limonade gedronken met 2 snoepjes erbij en al heel snel was het tijd om weer te sluiten.
Ik vond dit echt een hele leuke opkomst. Dag Vlitter.
Veel liefs Doortje

Geplaatst in Scouting A15 Algemeen

Reacties zijn gesloten.