Bestuurs Voorzitter

Scouting Nederland is de grootste jeugd- en jongerenorganisatie van het land met 90.000 jeugdleden en 30.000 vrijwilligers en H.K.H. Prinses Máxima is beschermvrouwe van Scouting Nederland. Er zijn in Nederland 1300 Scoutinggroepen, waaronder scouting A15.

Scouting A15 biedt kinderen en jongeren een plezierige vrijetijdsbesteding. Samenwerken, avontuur, respect voor elkaar en de leefomgeving, zelfstandigheid en ontplooiing zijn hierbij centrale thema’s. Scouting A15 biedt kinderen, ongeacht huidskleur, geloof, beperking, of politieke overtuiging, tevens een veilige en leerzame speelomgeving. De activiteiten zijn erop gericht dat, naarmate de kinderen ouder worden, de begeleiding afneemt en hun zelfstandigheid toeneemt.

Scouting A15 kent een verenigingsvorm en daarnaast is er de Stichting Scouting Lutine Zilvermeeuwen (een beheer stichting) in het leven geroepen die als taak heeft:
·         Behulpzaam te zijn bij de verwezenlijking van de doelstelling van de groepsvereniging;
·         De financiële en materiële belangen van de groepsvereniging te behartigen;
·         Het verkrijgen en beheren van goederen die ten dienste staan aan de groepsvereniging.

Voor de Stchting Scouting Lutine-Zilvermeeuwen zijn we op zoek naar een:

Bestuurs Voorzitter

Als voorzitter van de stichting levert u een zeer belangrijke bijdrage aan het verwezenlijken van de doelstelling van de groep Scouting A15

U behoudt het overzicht over het functioneren van de stichting en stelt in samenwerking met de penningmeester een financieel plan op. U roept het bestuur van de stichting minimaal twee maal per jaar samen ter vergadering. Verder onderhoudt u nauw contact met de verenigingsvoorzitter van Scouting A15.

Wij zijn op zoek naar iemand met de volgende vaardigheden:
·         HBO/MBO+ niveau, door opleiding en/of ervaring verkregen;
·         Vaardig met computers en voldoende kennis van Word en Excel;
·         Representatief;
·         Accuraat en nauwkeurig;
·         Plezier erin hebben om met vrijwilligers om te gaan.

Voor alle duidelijkheid, het betreft hier een vrijwilligersfunctie, waar geen financiele vergoeding tegenover staat.

Interesse?

Reageer dan per e-mail naar Stichting Scouting Lutine-Zilvermeeuwen rene.vanpeer©xs4all.nl of naar robinvanbommel©planet.nl.

Nadere inlichtingen kunt u verkrijgen bij de heer R.van Peer (T) 0184 614957

Door: Stephan | Monday 10 August 2009 – 19:48:05 Commentaar: 0

boekje 60 jaar

60 jaar padvinderij / scouting hardinxveld giessendam nu in boek vorm

onder leiding van Barry Putters is er een jaarlang keihard gewerkt om 60 jaar padvinderij /en scouting hardinxveld-giessendam op papier te krijgen. het heeft geresulteerd in een prachtig boek werk met leuke interviews met onder andere mede oprichster van de Zilvermeeuwen Gre van Eeuwijk en oud hopman van de Lutine BP de Mik. Ook zit het boek vol met oude en nieuwe fotos. het is een waar pareltje wat niet in u boeken kast mag ontbreeken.

Het boek is te koop voor € 15,00 op zaterdag ochtend tijdens de opkomst of u kunt het bestellen bij info@mimegebeuren.nl eventueele verzendkosten worden door berekend